HET LAATSTE NIEWSLekker is dat, de dames die het meeste belastingen hebben afgedragen worden gewoon NIET geholpen


Als wij ooit weer open gaan, ben ik in ieder geval klaar met heel de opting-in circus. Daar zal ik never nooit meer aan mee werken. Ik ben echt heel erg kwaad hiermee, gewoon SCHANDALIG dit.


Geen noodsteun voor opting-in sekswerker

Bron: Binnenlands Bestuur / Wouter Boonstra 15-04-2020

 

Sekswerkers die via de opting-in regeling werken én sekswerkers die EU-onderdanen zijn, maar niet als zzp'er of werknemer werken, komen niet in aanmerking voor noodsteun. Zij kunnen, enkel als zij voldoen aan de gestelde voorwaarden, aanspraak maken op een bijstandsuitkering. Dat antwoordt Ankie Broekers-Knol, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid op Kamervragen van de PvdA en de ChristenUnie.

 

Bijstand onder voorwaarden
De staatssecretaris wijst erop dat sekswerkers die als zzp’er werken mogelijk in aanmerking komen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), als zij aan de regels voldoen, werknemers met een arbeidscontract mogelijk voor een ww-uitkering en werkgevers wellicht voor de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Maar sekswerkers die onder de opting-in regeling vallen én sekswerkers die EU-onderdanen zijn (en niet als zzp’er werken of geen werknemer zijn), hebben enkel recht op een bijstandsuitkering als zij aan de voorwaarden voor algemene bijstand voldoen. Voor EU-burgers is dit onder meer afhankelijk van de duur van het verblijf in Nederland en de kans op werk. ‘Hiermee wordt een onredelijk beroep op het sociale zekerheidsstelsel van het gastland voorkomen’, aldus Broekers-Knol.
© Copyright. Dubbeldam82 All Rights Reserved.